Anders Kråik, partiet Samerna. Foto: Anna Sunna/ Sveriges Radio Sameradion
Anders Kråik, partiet Samerna. Foto: Anna Sunna/ Sveriges Radio Sameradion
Sametinget

Hyllar valet av ny kanslichef

Anders Kråik: Jag tror verkligen att hon är en kompetent och lämpad person
1:05 min

Igår förordades Anja Taube, nuvarande förvaltningschef för Kultur och fritidsförvaltningen, till ny kanslichef på Sametinget. Samepolitikerna Anders Kråik ser en ljus framtid med Anja Taube på plats i kansliet.

- Jag litar ju naturligtvis helt och hållet på styrelsens bedömning här och jag tror verkligen att hon är en kompetent och lämpad person för det här uppdraget, säger Anders Kråik. 

Anders Kråik, som är ledamot i Sametinget tycker att det är viktigt nu att styrelsen backar upp sin nya kanslichef.

- Så att man kan få till bra former i Sametinget och övriga kansliet. En bra ordning känns som prio ett. Det är mycket som står på spel med nya parlamentsbyggnaden bland annat, och kanslichefen är en helt avgörande.

Hon känns som en kvinna för det jobbet?

- Ja, definitivt. Står med bägge fötterna på jorden och har erfarenhet av att utveckla och stimulera personal till att göra sitt bästa. Med de mål som Sametinget har är det det som krävs, att det kommer in en person som kan sätta fart på Sametingets verksamhet, säger Anders Kråik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".