Anja Taube. Foto: SVT Sápmi
Anja Taube. Foto: SVT Sápmi
Sámediggi/Sametinget

Klart med Anja Taube som Sametingets nya kanslichef

Nu står det klart att Anja Taube har tackat ja till tjänsten som kanslichef för Sametinget. 

- Jag tycker det är ett mycket intressant uppdrag i en statlig myndighet vars uppgifter skiljer sig från övriga statliga institutioner i Sverige med ett eget folkvalt parlament, säger hon i ett pressmeddelande.

Anja Taube har de senaste åtta åren arbetat som förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Kiruna kommun.

- Sametinget har sökt en chef för myndigheten och jag tror att min erfarenhet av ledningsarbete en offentlig förvaltning kan vara till fördel för att utveckla förvaltningen och tillsammans med övriga medarbetare på myndigheten skapa en säker och effektiv verksamhet som stöttar politikerna i deras arbete, säger Anja Taube.

Håkan Jonsson, Sametingets styrelseordförande sa tidigare att styrelsen valt att förorda Anja Taube på grund av hennes goda ledaregenskaper. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".