1 av 2
Sáminuorras ordförande Per-Jonas Partapuoli Foto: Olle Liman/ Sameradion&SVT Sápmi
2 av 2
Sáminuorras ordförande Per-Jonas Partapuoli Foto: Olle Liman/ Sameradion&SVT Sápmi

"Bra att SD och Björn Söder visar sin rätta skepnad"

Hör honom också i P4 Norrbotten
3:50 min

Sáminuorras ordförande anser att Björn Söders (SD) uttalande är skrämmande men ser samtidigt att det här visar vilka åsikter partiet står för.

    

Sverigedemokraterna vill enligt en artikel i gårdagens DN stöpa om Sverige till ett nationalistiskt land. Samer, kurder och judar kan få plats inom ramen för det här - men de är inte svenskar, menar SD:s partisekreterare Björn Söder.

Sáminuorras ordförande Per-Jonas Partapuoli tycker det är skrämmande att man än i 2014 gör skillnad på människor, men ser det också bra att folk nu ser var Sverige demokraterna står. 

- Men sen är det naturligtvis också bra att Sverige demokraterna och Björn Söder visar sin rätta skepnad. Det här är åsikter som partiet står för.  

Per Jonas Partapuoli vill att man verkligen tar tag i debatten, framförallt migrationspolitiken.

- Det behövs en bättre debatt kring det hela och det hjälper inte från andra partiers håll att hela tiden förkasta vad än Sverige demokraterna säger, man måste våga ta debatten, man måste våga ta i de känsliga frågorna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".