Lars Hagnelius, rektor på Sandbackaskolan i Arvidsjaur. Foto: Beatrice Karlsson/Sveriges Radio.
1 av 3
Lars Hagnelius, rektor på Sandbackaskolan i Arvidsjaur. Foto: Beatrice Karlsson/Sveriges Radio.
Fredrik Holmgren, informationsansvarig på polisen. Foto: Jonny Skoglund/Sveriges Radio.
2 av 3
Fredrik Holmgren, informationsansvarig på polisen. Foto: Jonny Skoglund/Sveriges Radio.
Ola Karlsson Eriksson, elev på Sandbackaskolan. Foto: Beatrice Karlsson/Sveriges Radio.
3 av 3
Ola Karlsson Eriksson, elev på Sandbackaskolan. Foto: Beatrice Karlsson/Sveriges Radio.
Árviesjávrrie/ Arvidsjaur

Sandbackaskolans rektor: Man blir förbannad

Rektorn om bombhotet: Man blir förbannad
1:35 min

Efter bombhot mot Sandbackaskolan i Arvidsjaur tvingades elever och lärare utrymma skolan vid lunchtid idag. Lars Hagnelius är rektor på gymnasieskolan och han är väldigt upprörd över det inträffade.

- Man blir förbannad att någon illasinnad person beter sig så här. Det kostar tid, pengar och resurser som kunde användas till något bättre, säger Lars Hagnelius, rektor på Sandbackaskolan i Arvidsjaur.

Hagnelius berättar vidare att det var en kollega som meddelade honom om bombhotet cirka kvart över ett och därefter larmade han polisen.

– Det är ett bombhot som är riktats mot skolan och vi har utrymt tre byggnader, säger Fredrik Holmgren informationsansvarig vid Polisen.

Både lärare och de närmare 300 eleverna blev förvånade när larmet gick och Eva Stenberg, vikarie på Sandbackaskolan trodde att det var en brandövning.

– Jag följde mina elever ut och frågade: Är det första brandövningen ni gör? Nej, det är andra fick jag till svar. Sedan berättade Lars Hagnelius att det var ett bombhot och då blev sinnesstämningen en annan. Jag tänkte att det här kan inte vara sant, säger Eva Stenberg, vikarie på Sandbackaskolan i Arvidsjaur.

Även Ola Karlsson Eriksson, elev på Sandbackaskolan blev minst sagt förvånad.

– Jag tog det som ett skämt. Man tror helt enkelt att det inte ska hända i lilla Arvidsjaur, säger Ola Karlsson Eriksson.

Någon misstänkt finns inte i dagsläget och området är avspärrat enligt Fredrik Holmgren, informationsansvarig vid Polisen. En bombgrupp från Stockholm är påväg till Arvidsjaur. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".