Nils Johan Labba. Foto: Lisa Kejonen Pauker
Nils Johan Labba. Foto: Lisa Kejonen Pauker
Veckans gäst - Radio Sapmi

Nils-Johan Labba: Jag är en arbetsnarkoman

Den 30 årige slöjdaren, slöjdläraren och Asa Kitok stipendiaten Nils-Johan Labba, har bara slöjd i tankarna.
– Det finns inte så mycket tid till annat, säger Labba.

Nils Johan Labba är uppvuxen i Kiruna, egenföretagare med hårdslöjd som huvudnäring, säger sig han lagt fotbollskarriären på hyllan och jobbar som slöjdlärare på deltid.
– Man lär sig otroligt mycket om sitt eget slöjdande när man ska lära ut slöjd, säger Nils Johan som lär ut hårdslöjd på Samernas Utbildningscentrum i Jokkmokk.

Det var först 2006 han fick ett intresse för slöjden, då mamma tyckte att han var för lat och anmälde honom till slöjdutbildningen i Jokkmokk. 6 år senare fick han Asa Kitok stipendiet av Sami Duodji, och nu är han slöjdlärare.
– Är lite orolig att jag kanske sliter ut mig någon dag, men är man medveten om att det kan hända så går det nog bra, säger Labba.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".