Aktivitetsarmbandet är årets julkapp 2014. Foto: Lisa Utsi/Sameradion
1 av 2
Aktivitetsarmbandet är årets julkapp 2014. Foto: Lisa Utsi/Sameradion
Aktivitetsarmbandet finns i många färger och utföranden. Foto: Lisa Utsi/Sameradion
2 av 2
Aktivitetsarmbandet finns i många färger och utföranden. Foto: Lisa Utsi/Sameradion
Rádio Sápmi

Årets julklapp 2014

Aktivitetsarmbandet är Årets julklapp
5:44 min

Varje år sedan 1988 utses Årets julklapp. Första året tog bakmaskinen hem titeln. Årets julklapp 2014 är aktivitetsarmbandet.  Bandet har funnits en tid, men det är först i år som försäljningen har tagit fart.

Årets julklapp utses av Handelns Utredningsinstitut, HUI Research bolag sedan 1988. Detta görs varje år i november i samband med julhandelsprognosen. Det här har blivit en tradition och som uppmärksammas på olika sätt. 2014 års julklapp, aktivitetsarmbandet,  har funnits en tid men det är i år som försäljningen tagit fart.

Armbandet är en korsning av pulsklocka och stegräknare och registerar allt i en app. Den kan ha massa finesser, utseenden och utförandet styr priset.

För att en produkt ska kunna utses som Årets julklapp ska en eller flera kriterier uppfyllas. Produkten ska vara en nyhet eller att man åter igen har fått intresse för den. Det är många som köper den och produkten ska också representera den tid vi lever i (HUI Research).

Lisa Utsi
Lisa.utsi@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".