Påkörda renar och kalvfoster Foto: Privat
1 av 2
Påkörda renar och kalvfoster Foto: Privat
Varningsskyltar och påkörda renar. Foto: Privat
2 av 2
Varningsskyltar och påkörda renar. Foto: Privat
Rádio Sápmi

Uppmanar alla att köra sakta

Niklas Blindh: Tycker det borde ringa några klockor hos folket
4:58 min

I dagarna har hans bilder på påkörda renar spridit sig på sociala medier. Bilder som visar nästa års kalvfoster ligga vid sidan av vajorna.

Renskötaren, Niklas Blindh från Funäsdalen uppmanar alla att köra försiktigt och ta hänsyn till varningsskyltar och andra varningstecken som finns vid sidan vägarna. Många är just nu på vägarna på väg till någonstans för att fira jul. Så också i Funäsdalen. Sista tiden har Niklas Blind fått se många förolyckade renar vid vägen. Frustationen ledde till att han delade med sig bilder på olyckorna via sociala medier.  Lite snö gör att det är svårare att passa renarna från vägarna och varningsskyltar och tecken respekteras inte, berättar Blindh.

Merethe kuhmunen
Merethe.kuhmunen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".