Foto:Ewa-Mari Hedman/NRK Sápmi
1 av 4
Foto:Ewa-Mari Hedman/NRK Sápmi
Foto:Ewa-Mari Hedman/NRK Sápmi
2 av 4
Foto:Ewa-Mari Hedman/NRK Sápmi
Foto:Ewa-Mari Hedman/NRK Sápmi
3 av 4
Foto:Ewa-Mari Hedman/NRK Sápmi
Foto: Ewa-Mari Hedman/NRK Sápmi
4 av 4
Foto: Ewa-Mari Hedman/NRK Sápmi
Vittangi

Bilolycka mellan Vittangi och Svappavaara

En älg orsakade nu på eftermiddagen en bilolycka en mil från Vittangi mot Svapppavaara, efter väg E45, där tre bilar och en buss körde in i varandra. Ingen ska vara livshotande skadad. Räddningstjänst, polis och ambulanspersonal är på plats.  

– Det visade sig att olyckan började genom att det var en som hade kört ihjäl en älgkalv.
Älgen ligger mitt i vägen. Så kom det någon bakom som inte fick stopp på bilen och körde rakt in i bilen som kört på älgen. Sen kom det en till bil och den fick inte heller stopp på bilen, fick sladd och körde in i fronten på Pajala bussen, säger Ewa-Mari Hedman som blev vittne till olyckan.  

Hur allvarligt är det, är någon skadad?

–    En har skickats iväg med ambulans men alla är vid medvetande och en av chaufförerna fick skärskador. Tredje chauffören gick det ganska så bra med. Tre bilar plus bussen måste bärgas från platsen. Just nu håller räddningstjänsten att dra isär bilarna och polisen har just anlänt till platsen.

Vägen ska strax öppna för trafik igen, meddelar polisen.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".