Conifa 2014
Conifa Worldfotboll Cup 2014 Östersund. Foto: Anne Marit Päiviö
FOTBOLL

Lagen klara till sommarens fotbolls-EM

Nu är det slutligen klart med tolv lag till sommarens Europa-mästerskap i fotboll för lag som är anslutna till Conifa-förbundet.
Padanien blir det sista laget som ansluter.

Vid helgens förbundskongress stod det klart att den italienska regionen Padanien blir det tolfte laget i mästerskapen som spelas i Douglas på Isle of man i mitten av juni.

Sápmi är ett av de deltagande lagen.

Detta blir det första europamästerskapet som Conifa arrangeras - i somras stod Östersund som arrangör av det första världsmästerskapet.

De deltagande lagen i sommarens EM är: Ellan Vannin (arrangör), Grevskapet Nice, Abchazien, Nagorno-Karabach, Sydossetien, Occitanien, romska folket, Franken, Nordcypern, Seklerlandet, Sápmi och Padanien.

Jörgen Heikki
jorgen.Heikki@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".