Paul-Anders Simma har regisserat filmen "Olga"

Paul-Anders Simma får stipendium för manusarbete

Filmaren Paul-Anders Simma får 2014 års stipendium från Stiftelsen Kaija Anstensens minnesfond. Stipendiet är på 15 000 kronor. 

Motiveringen lyder:
"Filmskaparen Paul-Anders Simma, Kiruna, tilldelas årets stipendium för att arbeta fram ett manus till en dokumentärfilm om en rysk sameflicka på ett barnhem på Kolahalvön. Filmen om Tasha, med rötter i det samiska ryska samhället, ämnar synliggöra en ung människas strävan och sökande efter identitet och trygghet för framtiden. Filmens tema kan appliceras på unga samers sökande efter identitet och framtidstro i Sápmi oberoende av bostadsort och förutsättningar."

Stipendiet som förvaltas av Stockholms sameförening kan sökas av både enskilda samer och samiska organisationer. Fondens syfte är att främja samisk kultur och samiska rättigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".