Somby
1 av 2
Somby släppte skivan Viimmat i december. Foto:Ilkka Mukkala
Kitok. Foto:Petter Löfstedt (beskuren)
2 av 2
Kitok. Foto:Petter Löfstedt
Hálgu

Kitok och Somby har släppt ny musik

13 min

Ett nytt år och ny musik. I veckans program berättar Kitok och Milla Pulska från bandet om Somby deras nyligen utgivna album. 

 

De samiska bandet Somby från Enare och Vuotso från norra Finland har funnits sedan 2004. I december släppte gruppen äntligen ett ny skiva. Keyboardisten Milla Pulska, som har skrivit de flesta av låttexterna, berättar mer om låttexterna och musiken på albumet Viimmat. 

Magnus Ekelund har tagit sitt samiska släktnamn Kitok som artistnamn och den 14 januari släppte han albumet som delar namn med hitelåten Paradise Jokkmokk. Och vi pratar om inspirationskällor och de stundande spelningarna på Jokkmokks marknad. 

Veckans spellista: 
John André Eira: Mihkkala Joavnna Juhán Mihkkal
Somby: Viidneduottar buollá
Beastie Boys: Sabotage
Kitok: Halleluja (krossa eller krossas)
A Tribe Called Red: Electric Pow Wow Drum

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista