Postnords terminal i Umeå. Foto: Joakim Silverdal/Sveriges Radio
Postnords terminal i Umeå. Foto: Joakim Silverdal/Sveriges Radio
Ubmeje / Umeå

Pulverförsändelser kan höra ihop

Brev med pulver har enligt polisen hittats både i ett kontorshus i Gällivare och på postterminalen vid flygplatsen i Umeå. Polisen i Norrbotten och Västerbotten samarbetar då de misstänker att händelserna med försändelserna kan höra ihop.

- Vi har upprättat en stab i Umeå för att få en samlad bild av det här, säger Per Wahlström, pressansvarig för gruppen.

Det har i dag hittats försändelser med pulver både i Norrbotten och Västerbotten, hör de ihop?

- Ja det kan man misstänka, eftersom de kom samtidigt.

Vad händer nu?

- Det ska säkras. Bombgruppen från Umeå är på väg till Gällivare. Det ska säkras och sedan skickas för analys till SKL i Linköping. Även de i Umeå ska skickas, så får vi se sedan vad det rör sig om och om det är samma sorts pulver i försändelserna, säger Per Wahlström.

Enligt polisen har ingen person kommit till skada av försändelserna. Polisen har inte ökat sin bevakning, men säger att de uppmanat till försiktighet i brevhantering då man inte vet om det rör sig om fler försändelser.  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".