Skylt snöskoterled
Snöskoterled. Foto: TT
Dalarna

Stort räddningspådrag på fjället

"Körde fast med sin skoter på fjället"
0:47 min

Ett 20-tal fjällräddare plus frivilliga från byn Gördalen sökte i natt efter en man och hans elvaåriga dotter på Drevfjället i Dalarna.

De båda var ute på en skotertur nära gränsen till Norge, men körde fast. Pappan kontaktade en anhörig, som slog larm till SOS på måndagseftermiddagen.

- Det är väldigt kallt i området nu, kring 16 minusgrader. Men de här båda ska vara vana vid fjällmiljön, de är inga nybörjare, berättar Johan Wennström, vakthavande polisbefäl i Dalarna.

Han säger att det är oklart om det finns nödstugor i området där pappan och dottern kan befinna sig. Polisen har försökt att nå dem på mobilen, men har inte lyckats.

- Det är dålig mobiltäckning i området, konstaterar Wennström.

Han berättar att en polishelikopter som beställts från Stockholm till att börja med inte kunde sättas in på grund av dåligt väder.

- Men nu ska den vara på gång. Från den kan vi leta från luften med både ljus och värmekameror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".