Ruoŧŧa / Sverige

Skogspriserna ökar mest i norr

Priserna på skogsfastigheter steg förra året med en procent, enligt mäklarföretaget LRF Konsult som är störst i Sverige på skogs- och jordbruksfastigheter. Men uppgången kommer från en relativt låg nivå. Priserna backade under både 2012 och 2013

LRF konsult spår att priserna kommer att fortsätta svagt uppåt, drivna främst av den låga räntan.

Under 2014 utvecklades priserna väldigt olika i olika delar av landet. Störst var prisökningen i norra Norrlands kustområden, plus 6 procent. Samtidigt backade priserna 6 procent i inlandet.

Sett i ett längre perspektiv har priserna på skogsmark utvecklats positivt. I snitt i hela landet har priserna ökat med 54 procent de senaste tio åren. En så kallad skogskubikmeter kostade i snitt 372 kronor förra året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".