"Inrätta oberoende institution för mänskliga rättigheter i Sverige"

Sveriges regering borde inrätta en oberoende nationell MR-institution, precis så som FN-rådet uppmanade Sverige att göra vid sin senaste granskning 2010. Det uppmanar bland annat svenska FN-förbundet, Svenska samernas riksförbund och Sáminuorra i Aftonbladet debatt, inför dagens förhör i FN:s råd för mänskliga rättigheter i Genève.  

Sveriges regering inställer sig i dag till förhör i FN:s råd för mänskliga rättigheter i Genève. 33 organisationer har sammanställt en rapport till FN-rådet som står till grund för förhöret. Av dem står 24 av organisationerna bakom debattartikeln i Aftonbladet som uppmanar Sveriges regering att inrätta en oberoende nationell MR-institution.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".