Conifa 2014
Sápmi ställer upp för match i Conifa World fotball Cup som hölls i Östersund i juni 2014. Foto: Anne Marit Päiviö (arkivbild)
Fotboll

Ekonomin äventyrar Sápmis deltagande i europamästerskapet

Samiska fotbollsförbundet FA Sápmi har i dagsläget inte råd att delta i Conifas fotbolls-EM till sommaren. Förbundet har nu ansökt om förlängd anmälningstid för att kunna få ihop pengar.

Det är fortfarande oklart om samiska herrlandslaget i fotboll kommer att kunna ställa upp i det alternativa internationella fotbollsförbundet Conifa´s europamästerskap i juni på Isle of Man.

Orsaken är att fotbollsförbundet FA Sápmi i dagsläget saknar pengar för att åka ner och delta.

Anmälningstiden till EM har gått ut men FA Sápmi har vänt sig till Conifa med en ansökan om att få förlänga anmälningstiden till sista mars.

FA Sápmis president Håkan Kuorak har förhoppningar om att det hela ska ordna sig.

 – Vi har förfrågan hos sponsorer om de vill vara med oss på Isle of Man så min förhoppning är att vi ska ha det på plats ganska snart, säger Kuorak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".