1 av 2
Skotrar. Foto: SVT
2 av 2
Foto: SVT

Svenskt skoterkörkort ogiltigt i Norge

För att få köra skoter på norsk sida behövs norskt körkort eller att man gått kurs och fått godkänt att köra skoter i Norge. Det beskedet har svenska myndigheter nyligen fått av norska Vejdirektoratet.

- Detta medför även att alla svenskar som bedriver gränsöverskridande arbete, renskötsel, fjällräddning, naturbevakare, rovdjursinventerare och andra enligt detta inte har rätt att köra i Norge utan det norska snöskoterkörkortet, säger Per-Olov Wikberg på Naturvårdsverket.

Norska Vejdirektoratet svarar i mail till Ođđasat att det pågår diskussioner mellan Norge och Sverige, men att som det är nu måste man gå kurs för att få lov att köra skoter i Norge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".