Luspie/Storuman

Misshandel på äldreboende

En man boende på ett äldreboende i Storumans kommun ska ha misshandlats av en annan boende på äldreboendet. Enligt uppgifter till Sameradion & SVT Sápmi ska mannen ha behövt vård på sjukhus efter händelsen.

May-Louise Nilsson, Socialchef på Storumans kommun vill inte berätta vad som ska ha hänt, men medger att något inträffat på ett äldreboende i kommunen.

 - Det har varit en händelse, och när något sådant här inträffar så görs först och främst en Lex Sarah-anmälan. Vi har även arrangerat på boendet så det ska vara tryggt.

Mannen ska enligt uppgifter nu vara tillbaka på samma boende. Enligt Västerbottenspolisen har de inte fått in någon polisanmälan. Storumans kommun har inte polisanmält händelsen.

 - Vi har inte gjort någon polisanmälan, vi har våra skäl till varför. Vi har agerat på det sätt som är brukligt och gjort en anmälan inom vården, säger Socialchef May-Louise Nilsson. 

Hon vill inte kommentera eventuell bakgrund till misshandeln.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".