Samiska konfirmationslägret fortsätter

Igår meddelade Sáminuorra att de avbryter sitt samarbete med Svenska kyrkan kring det samiska konfirmationslägret, men Svenska kyrkan är angelägna om att fortsätta med lägret.

Svenska kyrkan skriver nu i ett pressmeddelande att de är oerhört angelägna om att fortsätta med lägret och att det är en självklarhet att ungdomarna ska bli bekräftade i sin samiska identitet,

- Vi beklagar att Sáminuorra väljer att avbryta samarbetet eftersom deras medverkan har varit värdefull, säger Eva-Maria Karlsson, stiftsdirektor i Luleå stift.

Sáminuorras synpunkter är värdefulla för det fortsatta utvecklingsarbetet. Personalen kommer inför årets läger bland annat att få en extra utbildning i samisk kulturförståelse, språkets betydelse och om hur det är att vara ung same.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".