Monica Zetterlund i TV2-filmen Katitzi, tillsammans med Janne Carlsson som spalar pappa Aikon och barnet Sema Sari. Foto Gunnar Lantz/SvD
Monica Zetterlund i TV2-filmen Katitzi, tillsammans med Janne Carlsson som spalar pappa Aikon och barnet Sema Sari. Foto Gunnar Lantz/SvD

Katitzi blir familjeföreställning

Svenska barnboksklassikern Katitzi är i ropet 2015. I dagarna kom en omarbetning av Katarina Taikons klassiska barnböcker, längre fram i år kommer dokumentären om författaren själv och nu är det också klart att det blir Katitzi på scen.

Det är Borås Stadsteater som senare i höst kommer sätta upp pjäsen Katitzi, som bygger på böckerna bearbetad av Johan Huldt.

Det kommer att bli en familjeföreställning på teaterns stora scen och regisseras av nya teaterchefen Ragna Wei, som är ny teaterchef rapporterar P4 Sjuhärad.

I höst kommer även författarna Gellert Tamas och Lawen Mohtadis dokumentär om Katarina Taikons liv som bland annat bygger på ett stort arkivmaterial. Filmen väntas ha biopremiär under hösten pch det finns också planer på en tv-version.

Lawen Mohtadi ligger också bakom den nya bearbetningen av de 13 Katitzi-böckerna, det första bandet av två, kom nu i dagarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".