Robert Bernhardsson och Hans Andersson på plenum. Foto: Anna Sunna/Sveriges Radio Sameradion
Robert Bernhardsson och Hans Andersson på plenum. Foto: Anna Sunna/Sveriges Radio Sameradion
Rádio Sápmi

Sametingets möte uppskattat

Hans Andersson: Det är intressant att följa diskussionerna
5:29 min

När Sametingets plenum gav åhörarna chansen att ställa frågor till politikerna tog Hans Andersson tillfället i akt att fråga hur andra beslutsfattare lyssnar på det som beslutas under av Sametingets politiker.

Hans Andersson som bor i Sundsvall berättar att i kommunen har frågan om anslutning till det samiska förvaltningsområdet diskuterats, och han uppskattar att Sametinget håller möte här.

- Att de kommer hit är lovvärt, säger Andersson som gärna även sett att någon representant från Sundsvalls kommun följt plenum.

Jokkmokks kommunalråd Robert Bernhardsson hade åkt till Sundsvall för att följa debatterna och fått många intryck under den första dagen.

- Det handlar om att jag behöver lära mig mer dels om Sametinget men också om samiska institutioner och om samiska arbetssätt, säger Bernhardsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".