Lurades betala blocketannonser

En kvinna i Vilhelmina utsattes för en fräck bluff sedan hon lagt ut en annons på Blocket och betalat via mobilen. Senare ringde en man upp, sade att han jobbade på Blocket och att det blivit fel med betalningen.

Kvinnan fick ny kod och rådet att betala igen med mobilen, med löfte att det inte skulle bli någon dubbelbetalning. Det upprepades flera gånger. Till slut hade kvinnan ringt fem samtal för 125 kronor styck. Hon hade helt enkelt betalat bluffmakarens annonser med sin telefon, skriver Folkbladet.
-Jag är så förbannad på den här mannen som lurat mig att jag skulle kunna smälta ett isberg, säger kvinnan till tidningen.

Bedrägeriet är nu polisanmält. Kvinnan befarar att mannen ska ha sålt stöldgods och att transaktionerna ska spåras till hennes mobil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".