1 av 2
Ida Jernunger från Östersund. Foto: Marit Kuhmunen/SVT Sápmi
2 av 2
Ida Jernunger från Östersund. Foto: Marit Kuhmunen/SVT Sápmi
Melodifestivalen 2015

Glädjande att Fjällgren tävlar på hemmaplan

Ida Jernunger väntar spänt på att få höra sin idol Jon Henrik Fjällgrens bidrag i lördagens Melodifestival deltävling. Denna gång tävlar Jon Henrik Fjällgren på hemmaplan i Staare/Östersund. 

Se även inslaget i kvällens Ođđasat, SVT2 kl. 17.30.

- Jag visste inte riktigt från början vem han var men när jag lyssnade några gånger på jojken till Daniel, så tyckte jag han var jättebra, säger Ida Jernunger. 

Tioåriga Ida Jernunger i Staare har följt Melodifestivalen sedan hon var liten, hon tycker om musik och helst låtar med lite fart i. Hon har redan favoriter från de två första deltävlingarna, men hon hoppas att Jon Henrik Fjällgren vinner. 

- Jag hoppas på Jon Henrik, för han är bra och han visar sina känslor väldigt mycket i sina låtar. 

På lördag är det dags för tredje deltävlingen i Staares arena, Staaren savka, där artister tävlar om att komma sig till Melodifestivalen och slutligen få representera Sverige i Eurovision song contest.

Biljetterna till deltävlingen var slut på några minuter. Ida fick ingen biljett, men planerar "mellomys" hemma framför tv:n. 

- Det känns bara coolt och häftigt att han är nära härifrån. Så därför tror jag han kommer känna att det är lite mer hemmaplan, han kommer känna sig säkrare också och då kan det gå bättre, tror Ida Jernunger. 

Jon Henrik Fjällgrens Melodifestivalen jojk är en glad jojk och handlar om kärlek. Han tror att han kommer känna sig mer trygg på scen här på hemmaplan, där nära och kära och fans är nära. Han berättar att jojken han ska delta med handlar om kärlek och glädje. 

- De är ju liksom mina fans som gör att jag fortsätter med det jag gör och de är så kärleksfulla och bryr sig om en, även om man inte är artist, utan det bryr sig om en på ett personligt plan på ett helt annat sätt, vilket jag tycker är jätteviktigt, säger Jon Henrik Fjällgren. 

När Ođđasat träffar Jon Henrik Fjällgren på artisthotellet i Staare, verkar han väldigt lugn inför lördagens uppträdande. 

- Jag är en sådan person, väldigt lugn. Varför ska man stressa upp det då blir det bara fiasko alltihop. Det har man ju sett i renskötseln, när man stressar upp sig då går det bara fel, man må ju ta det med ro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".