Jokkmokk/Johkamohkki

Skyddsombud på Jokkmokk sameskola går till arbetsmiljöverket

Efter att inte ha fått gehör hos Sameskolstyrelsen så vänder sig skyddsombuden vid Sameskolan i Jokkmokk nu till arbetsmiljöverket gällande problemen på skolan.

I slutet av januari kontaktade skyddsombuden Sameskolstyrelsen eftersom många i personalen på skolan kände stress och oro. Orsaken angavs vara de många turerna och osäkerheten kring tillsättningen av ny rektor på skolan.

Skyddsombuden begärde att Sameskolstyrelsen genomför en kartläggning av den psykosociala arbetsmiljön på skolan samt att det görs en handlingsplan för hur man ska komma tillrätta med problemen.

I skrivelsen stod att skyddsombuden ville ha svar senast den 6.e februari - men eftersom de inte fått något svar så vänder de sig nu alltså till arbetsmiljöverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".