1 av 2
Markus Larsson, Aftonbladets musikjournalist. Foto: Marit Kuhmunen/SVT Sápmi
2 av 2
Markus Larsson, Aftonbladets musikjournalist. Foto: Marit Kuhmunen/SVT Sápmi
Melodifestivalen 2015

Markus Larsson: ”Jon Henrik är Jon Henrik”

Aftonbladets musikjournalist Markus Larsson ser tredje deltävlingen i Melodifestivalen som den bästa och mest intressanta i år, tack vare Jon Henrik Fjällgren.

- Det är det bästa startfältet hittills i år och det mest intressantaste och jämnaste, man får ju se saker man inte sett förut, säger Markus Larsson.

Men är det inte en vanlig schlagerdeltävling?

- Jo, det är alltid en vanlig schlagerdeltävling, men vi har kanske inte haft en artist som heter Jon Henrik Fjällgren i tävlingen förut och det är väl det som ger en extra krydda till den här glitterbubblan, framför allt för att han av någon underlig anledning är förhandstippad, säger Markus Larsson

På lördag kväll kliver artisterna upp på scenen i Östersunds arena/Staaren savka för att tävla om en plats till Melodifestivalen. Det är deltävling tre av fem. 

Aftonbladets rockjournalist som Markus Larsson själv presenterar sig, menar att det är på tiden att den samiska kulturen och en samisk artist tar plats i de här sammanhangen. Han vill inte gå in och analysera Jon Henrik Fjällgrens låt, det är så långt från hans musiksmak och kunskap. 

- Men man får en känsla att det här kommer fungera. Jag kan inte begripa varför det gör det och det kan ingen av mina kolleger heller, men jag tror det beror på Jon Henrik Fjällgren, man kan liksom inte slita blicken från honom, säger han. 

Krisitna Amparo med sin ballad och popartisten Isa tror Markus Larsson blir Jon Henrik Fjällgrens största konkurrenter i lördagens deltävling. 

Bidragen i lördagens deltävling: 

1. ”Insomnia” – Ellen Benediktson 

2. ”För din skull” – Kalle Johansson 

3. ”Bring Out the Fire” – Andreas Weise 

4. ”Living to Die” – Andreas Johnson 

5. ”Don't Stop” – Isa 

6. ”I See You” – Kristin Amparo 

7. ”Jag är fri (Manne Leam Frijje)” – Jon Henrik Fjällgren​

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".