Falun

Stödet från hembygden ger energi

Norska landslagsåkaren Håvard Klemetsen tävlade i sprint i nordisk kombination på torsdagen. Han låg sjua efter backhoppet men slutade på elfte plats efter skidloppet. Men oavsett hur det går för Håvard så finns alltid folket från hembygden med honom och stöttar honom i både med- och motvind.  

- Det betyder mycket, det är klart att stöd från de närmaste och vänner och bekanta, det betyder mycket när man är mitt uppe i ett såhär stort mästerskap. Det ger extra styrka och jag gläder mig för att tävla imorgon och hoppas kunna leverera goda resultat, säger Håvard Klemetsen. 

På plats i Falun fanns Laurits Hætta och Mikkel Nilut som kommit från Kautokeino för att se Håvard tävla i VM och som följt hans karriär under många år. De följde spänt backhoppningen och var nöjda med Håvards hopp men såg direkt att Håvard själv inte var riktigt nöjd.

Efter hoppet fick de en pratstund med Håvard och lovade ge honom ordentligt med styrka i skidåkningen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: