Jon Henrik gästar kulturnatta i Kalix

Melodifestivalaktuella Jon Henrik Fjällgren är klar för årets kulturella höjdpunkt i Kalix - Kulturnatta.

Kalix Kulturnatta är en dag i kulturens tecken och ett gränsöverskridande samarbete mellan näringsliv, kultur, kommun, byar, föreningar, eldsjälar och kulturutövare.

Reine Sundqvist, informationschef på Kalix kommun säger att det kommit många önskemål om att Jon Henrik skulle komma och att kontraktet nu har skrivits under.

- Jon Henrik var redan bokad och planerad till Kulturnatta innan han blev aktuell för melodifestivalen. Det känns jättebra att vi har fått honom att komma hit.

Kommunen sitter just nu i möte för att se vilka andra artister som kan vara aktuella. Förutom Jon Henrik Fjällgren är musikgruppen JORD klar, samt några lokala Kalix-artister.  

Årets tema på Kulturnatta är Kalixanknytning och hålls den 29 maj. Under dagen kommer det att också vara kulturaktiviteter på stan med bland annat konst och litteratur. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: