Ruoŧŧa/Sverige

Insamlingskonsert med Sveriges artistelit

Artister och personal knutna till Sveriges största bokningsbolag har gått samman och arrangerar den 29 september en konsert i Globen för människor på flykt. Maxida Märak är en av artisterna på Globen-galan.

Carola, Bo Kaspers Orkester, Filip & Fredrik, Lena Philipsson och The Hives är några av de nästan 40 artister som medverkar i galan och fler namn tillkommer.

Idén till insamlingskonserten föddes i samband med publiceringen av den uppmärksammade bilden på den drunknade 3-åringen Alan, och även det privata insamlingsinitiativet ”Vi gör vad vi kan”.

– Helt plötsligt så märkte man att folk vill göra saker. Man har tröttnat på att titta på och vill agera, säger Malin Larsson, en av initiativtagarna, till Kulturnyheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio