Rádio Sápmi

Smygpremiär i Jokkmokk

6:14 min

Ikväll är det smygpremiär på filmen Glada hälsningar från Missångerträsk i Jokkmokk. Filmen som baseras på Martina Haags bok med samma namn har delvis spelats in i Jokkmokk och därför får nu Jokkmokksborna se den först.

Glada hälsningar från Missångerträsk handlar om singeltjejen Nadja som tänker skaffa barn till varje pris. Huvudrollen som Nadja spelar Martina Haag själv och den andra huvudrollen som renskötaren Jocke spelas av Ola Rapace. Ikväll visas filmen på BIO Norden i Jokkmokk för allmänheten och själva Sverigepremiären är den 25 september.

Många i Jokkmokk har antingen varit statister eller jobbat med filmen under inspelningen. Henrik Blind är en av de som jobbade med filmen i två månader och han ser fram emot resultatet.

- Det känns längesedan vi filmade så det blir kul att se resultatet, säger Henrik Blind som var chaufför under inspelningarna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: