Kiruna kyrka. Foto: Nils Eklund/Sveriges Radio.
Kiruna kyrka. Foto: Nils Eklund/Sveriges Radio.
Sápmi

Jokkmokk och Kiruna - vackrast i Sverige

Enligt resesidan Theculturetrip.com är Kiruna och Jokkmokk bland de tio vackraste platserna i Sverige. Resesidan skriver även att Sverige är en av de vackraste länderna i Europa

På Theculturetrip.com beskrivs Jokkmokk som hemvist till Skandinaviens enda urfolk samerna, och orten är besöksvärd tack vare sitt norrsken, och Sarek nationalpark samt givetvis också Jokkmokks marknad.

Enligt resesajten är Kiruna värt att besöka eftersom staden är belägen i natursköna områden och har flera sevärdheter såsom Kiruna kyrka.

The culture trip uppmanar också alla resenärer att besöka Kiruna innan staden flyttas på grund av den expanderande gruvan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista