Kollegorna Emelie Nevanperä och Andreas Nordström tävlar i TV-programmet Spring. Foto: Anna Sunna/Sameradion & SVT Sápmi
Kollegorna Emelie Nevanperä och Andreas Nordström. Foto: Anna Sunna/Sameradion & SVT Sápmi

Andreas Nordström: De här är det galnaste jag gjort

1:45 min

 Andreas Nordström med ursprung från Vittangi skogssameby och hans frisörkollega Emelie Nevanperä är ett av de två finalistparen i tävlingsprogrammet Spring som går ut på att rymma ifrån kändisar.

- Det känns helt galet, jag har bland annat åkt på en uppblåsbar krokodil bakom en segelbåt och vi har gjort en raggarshake som var det vidrigaste jag fått i mig, säger Andreas Nordström från Luleå 

Tävlingsprogramet Spring har pågått i åtta veckor och i morgon är det final. Finalparet från Luleå har tävlat i fem veckor. Programmet har gått ut på att olika par skall rymma från kändisar som jagar dem. De har också fått uppdrag varje vecka. Uppdragen har varit väldigt olika och krävande säger Nordström som imorgon är i final.

Springarna som deltagarna kallas har bland annat fått spela Monopol med hela Stockholm som spelplan och det innebar att frisörkollegorna Andreas Nordström och Emelie Nevanperä från Luleå fick cykla 7 mil förra lördagen.

 - Det känns extremt kul att vi har fått tittarnas röster, vi har hängt löst tre veckor och blivit hittade under lördags jakterna , det är extremt nervöst inför morgondagen, säger han.

 Andreas Nordström och hans frisörkollega har besökt 30 olika städer och finalen är i Stockholm i morgon och Andreas vet att finalen kommer att vara annorlunda. Om frisörkollegorna vinner blir de 270 000 kronor rikare.

- Det har varit en knasig upplevelse och en enorm stress att vara jagad av kändisar och kolla sig över axeln hela tiden, avslutar Andreas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista