Giron/Kiruna

Dumperolycka på LKAB i Kiruna

En lastbil har vält och rasat ned för en tipp inne på LKAB:s område i Kiruna. En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus.

Larmet om olyckan kom strax innan sju på morgonen. En dumper har rasat ned för en tipp, inne på LKAB:s område i Kiruna. Trucken ska ha backat över en kant, snurrat runt och landat på taket.

En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus med smärtor i huvud och bröstkorg. Mannen jobbar hos en entreprenör till LKAB.

Enligt de första uppgifterna från räddningstjänsten handlade det om ett fall på 15 meter, men enligt Anders Lindberg, informationschef vid LKAB, handlar det om fyra meter. 

Olyckan ska nu utredas av LKAB, och enligt Anders Lindberg har liknande olyckor tidigare skett på området.

TT/ SVT Nyheter Norrbotten/ P4 NorrbottenGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista