Sámediggi/Sametinget

Landsbygdsprogrammet på agendan under möte i Jokkmokk

Ikväll håller Sametinget informationsmöte om det nya Landsbygdsprogrammet 2014-2020 i Jokkmokk.

Under mötet som hålls på Ájtte mellan 18.00-20.00 kommer Sametinget berätta vad för stöd och finansiering man kan söka, vilka som kan söka och hur mycket pengar man kan få i stöd. Bland annat finns startstödet för unga renskötare med i programmet, dock har den minskat i omfång.

- Sametinget behöver göra det nya landsbygdsprogrammet känt för presumtiva sökande och allmänhet, berättar Ingela Nilsson på Sametinget.

Det finns några förändringar vad gäller programmet, som kommer informeras om under morgondagens möte. De natur- och kulturmiljöstöd för vallar och renstängsel som fanns i förra programmet är borttagna, men ett nytt stöd kommer för upprustning av samiska visten och bosättningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".