Marius Sandnes Team Skånland
1 av 3
Marius Sandnes, Team Skånland, var bästa målskytt med sex mål. Foto: John Kuoljok/Sameradion & SVT Sápmi
goaldiggers allhelgonacupen
2 av 3
Goaldiggers vann turneringen i damklassen. Foto: John Kuoljok/Sameradion & SVT Sápmi
allhegonacupen malmberget
3 av 3
Herrarnas finallag: Gällivare SF och Team Skånland. Skånland vann efter straffar. Foto: John Kuoljok/Sameradion & SVT Sápmi

Allhelgonacupens herrfinal avgjord på straffar

1:45 min

När allhelgonacupen i fotboll avgjordes den gångna helgen så blev finalen mellan Gällivare Sameförening och Team Skånland en rysare.

- Vi hade en taktik att ha en målvakt som fungerar som en femte utespelare, vilket också gav utdelning. Han gjorde också det viktiga kvitteringsmålet, säger Skånlands lagkapten Roger Boltås.

En farlig taktik, lätt att det blir ihopslag i inomhusfotboll?

- Förvisso är det så, men vi har varit ute på en del turneringar och vi prioriterar färdigheterna med boll, han gjorde många fina räddningar samt det viktiga kvitteringsmålet.

Det var Gällivare SF som gjorde finalens första mål och tog ledningen i matchen. 1 – 0 stod sig länge innan Team Skånlands målvakt alltså kunde kvittera.

- Det gäller att ha tålamod, för chanserna kommer och den satt ju till slut.

Tänkte du att det skulle gå till straffsparkar?

- Nej, straffsparkar är mycket svårt och chansartat, vi fortsatte pressa på och vi hade ju två bra chanser att avgöra, men målvakten i Gällivare var bra!

Sen blev det ju en spännande straffläggning, vad tänker du då?

- Vi har en strategi där jag går rätt på spelarna och frågar, vilka gör mål och dom som svarar ja får lägga straffarna, alla utom en svarade att dom gör mål. Den som inte sa något bommade också sin straff, säger Skånlands lagkapten Roger Boltås.

Finalseger och guld till team Skånland i herrarnas turnering alltså.

Se det avgörande straffmålet här.

I damturneringen deltog fyra lag och den vanns av Goaldiggers från Malmberget som mötte Gällivare sameförening i finalen. Josefin Nordström, spelare i Goaldiggers var nöjd.

- Det känns ju riktigt bra, det har varit riktigt kul, vi är nog med nästa år igen, säger Josefin Nordström.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista