Inbrottsvåg i Arjeplogsfjällen

Åtta fastigheter i Arjeplogsfjällen har drabbats av skadegörelse under de senaste månaderna med uppbrutna dörrar och fönster, eldning inomhus och kvarlämnade fimpar, spritflaskor och matvaror.

Polisen tror att de rör sig om en och samma person. Lådor fulla med matvaror har påträffats och gör att polisen misstänker att personen tänker övervintra i området. Även en inköpslista på holländska har påträffats, rapporterar Piteå Tidningen. 

Området är genomsökt med hund och helikopter utan resultat, men skospår i storlek 42 och engångshyvlar har personen lämnat efter sig. 

- Han har fört med sig så mycket oro och rädsla där han dragit fram. Jag vill till hundra procent klara upp detta. Nu inväntar vi bara spårsnön, säger Arjeplogspolisens Anders Holmlund till Piteå tidningen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".