Heldag om motstånd och motståndets kultur

I morgon, tisdag blir det en heldag om motstånd och motståndets kultur under ett seminarium på Konstnärligt campus i Umeå.

Statligt politik, samiska protester och forskning står på programmet. Bland annat kommer samiska protestsånger, samiska protester för döva öron och den samepolitiska processen från Skattefjällsmålet till Sametingets invigning att avhandlas.

Men det handlar också om konsten som vapen och oemotståndlig motståndskonst och allt avslutas med ett panelsamtal mellan presentatörerna.

Seminariet som är öppet för allmänheten arrangeras av Vaartoe/CeSam och Svenska samernas riksförbund (SSR) i samarbete med Arcum och Institutionen för språkstudier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: