Rádio Sápmi

Jannok räds inte terrorn

4:18 min

Artisten Sofia Jannok planerar åka till Paris och där klimattoppmötet COP21 hålls i början av december. Förra veckans terrorattacker stoppar henne inte.

I december håller FN klimatkonferens, COP21, i Paris. Under 12 dagar samlas världens ledare för att förhandla vår planets framtid.

Klimatmarschen som var planerad till den 29:e november och där tiotusentals demonstranter skulle delta är inställd av Franska regeringen på grund av säkerhetsskäl efter förra veckans terrordåd.

Sofia Jannok hade planerat att delta i klimatmarschen, men åker nu dit bland annat för att Samerådet har bett henne hålla tal i samband med klimatkonferensen. Sofia Jannok tycker att vi inte ska reagera med rädsla av  det som hänt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio