1 av 3
Flyktingboendet där polisen slog till. Foto Olov Antonsson/SR.
2 av 3
Flyktingboendet där polisen slog till. Foto Olov Antonsson/SR.
Tommy Hedkvist i bil
3 av 3
Tommy Hedkvist tycker att det är otroligt att det gripits en misstänkt terrorist i Boliden Foto: Jenny Israelsson Skoglund/ Sameradion & SVT Sápmi

Gripandet av misstänkt terrorist skapar funderingar

"oroväckande att det rapporteras om flera lösa i Sverige ännu"
2:10 min

Både oro och lättnad hos människor efter gårdagens gripande av den misstänkte 22-årige terroristen.

- Jag tycker att det är bra, han har skapat tillräckligt mycket oro i Sverige, säger Tobias Åström.

- Man känner att det är någonting konstigt som pågår i världen och att det påverkar oss här trots att vi tycker att vi är i periferin. Det är oroande, säger Jerker Bexelius från Östersund.

- Man blir skraj, man blir rädd och sen tycker jag framför allt väldigt synd om alla som kommer till Sverige och är helt oskyldiga, säger Ewa Ljungdahl från Östersund.

- Jag har både barn och barnbarn nere i Stockholm och man undrar om dom är på fel plats vid fel tillfälle, om det händer något mer, säger Berit Olsson från Östersund.

Sameradion och SVT Sápmi har under dagen varit ute i Arvidsjaur, Umeå, Kiruna och Östersund för att höra tankar kring gårdagens händelser i Boliden. Många vill berätta men vill gärna vara anonyma och händelserna väcker både oro och lättnad.

- Jag tycker att det är jätteläskigt att det kommer närmare, man tror att man är säker här uppe i norr.

Påverkar det ditt liv?

- Ja, jag skulle inte åka till London eller sådana ställen just nu, jag håller mig hemma. Bara Arlanda känns läskigt, man vet aldrig var det kan hända något.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".