Sveriges bästa vandrarhem finns i Norrbotten

Svenska turistföreningens anläggningar i Saltoluokta och Kiruna knep varsitt pris när årets bästa vandrarhem/hotell och fjällstation korades på en gala i Göteborg igår.

STF Kiruna knep guldet bland de större anläggningarna och det för den bästa gästnattsökningen under 2015.

STF Saltoluokta som vunnit titeln Årets Kudde två år i rad, priset där gästerna röstar fram sin favorit, fick i år nöja sig med en tredjeplats.

I motiveringen till utmärkelsen som gick till Kiruna kunde man läsa att STF Kiruna är en anläggning som målmedvetet och med professionalism satsar på att etablera ett bra boende i ett hett område. En satsning som gett utdelning i form av en växande skara gäster.

STF Saltoluokta som fick ta emot en bronsmedalj i kategorin Årets Kudde efter en röstning bland besökarna på STF anläggningar. De fick utmärkelsen för en gedigen miljö där otämjd vildmarken och modern bekvämlighet och lyx möts i en perfekt kombination. Juryn lyfte också fram maten med sina lokala inslag.

Övriga priser gick till STF Lotshuset/Ångermanland och STF Blåhammaren/Jämtland som är de anläggningarna som gästerna hade röstat fram till sina favoriter.

Årets Nykomling gick till STF Steninge/Halland, Årets insats till STF Hagaby Lantgården/Öland, Årets Upplevelse till STF Nyrups Naturhotell/Skåne.

Tre priser delades ut till de anläggningar som haft den bästa gästnattsökningen under 2015. STF Blentarp/Skåne vann bland de mindre, STF Kiruna/Lappland bland de större och STF Grövelsjön/Dalarna var de som ökade mest bland fjällstationerna.

Svenska turistföreningen skriver i ett pressmeddelande att konkurrensen är hård bland landets alla vandrarhem och fjällstationer. Att bli en av de tre nominerade i sin kategori är ett kvitto i sig på att en anläggning har något utöver det vanliga att erbjuda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: