Vindelälven vid Ruskträsk
Vindelälven vid Ruskträsk. Foto: Örjan Holmberg
Ruskträsk

Grönt att gå vidare med Sápmi Jokk

Detaljplanen för turismanläggningen på den gamla bron över Vindelälven vid Ruskträsk behandlades av Miljö- och Samhällsnämnden i Lycksele på tisdagen. Entreprenören Christer Kvick kan gå vidare med planerna beslutade nämnden.

Den gamla bron över Vindelälven vid Ruskträsk kan komma att bli en turismanläggning som P4Västerbotten berättade för två veckor sedan. 21 stugor på själva bron samt restaurang och konferenslokaler i anslutning till bron planeras.

Miljö- och Samhällsnämnden beslutade att överlämna detaljplanen för beredning. Det finns fornlämningar, och samerna berörs säger nämndens ordförande Stig-Lennart Karlsson (S) men i övrigt berörs inte många närboende.

Projektet är sticker ut med en turismanläggning uppe på en bro men Stig-Lennart Karlsson säger att hans intryck är att det finns substans bakom planerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".