Anne Kristine Rikardsen Foto: Privat
1 av 2
Anne Kristine Rikardsen Foto: Privat
NRK Sámi IeŽár-prográmma
2 av 2
NRK Sámi IeŽár-prográmma

Selfies blir barnprogram

Anne Kristine Rikardsen muitala Iežára birra
7:31 min

På fredag, är det premiär för NRK Sápmis barnprogram Iežár. Barnprogrammet siktar in sig på selfies och genom dessa får vi följa och lära känna barn från hela Sápmi och deras personliga resa.

Det är första gången som Nrk Sápmis barnredaktion producerar en programserie baserat enbart på selfies. Serien ska pågå i tre år och där får vi följa barn från hela Sápmi i åldern 7-12 år. I ett pressmeddelande skriver NRK Sápmi att alla barn som hittills är med i serien har något som dom vill genomföra, ett mål som de vill nå.

I första programmet, som har premiär i morgon på Nrk Super, får vi följa Maja och Malin som ska på Isac Elliot konsert. Hör Nrk Sápmis medarbetare Anne Kristine Rikardsen berätta om programmet Iežár.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".