Tidningen samefolket omorganiserar.
Tidningen samefolket omorganiserar.

Samefolket fast i hyreskontrakt

1:20 min

Tidningen Samefolket är fast i ett nästan tre år långt hyreskontrakt, efter att ha sagt upp chefredaktören i Arvidsjaur.

Om inte styrelsen hittar en hyresgäst så kostar det tidningen 100 000 kronor.

- Vi har ju ett väldigt långt kontrakt på lokalen, och det vore självklart bra att få in nån annan hyresgäst, säger Viktoria Harnesk som är styrelseordförande i Samefolket.

Samefolkets chefredaktör Katarina Hällgren fick lämna sin post i oktober när styrelsen ville organisera om tidningen och anställa en chefredaktör som också ska ha affärsutvecklande uppgifter.

I omorganiseringen ingick det att avveckla kontoret i Arvidsjaur - men det visar sig lättare sagt än gjort för hyreskontraktet gäller i nästan tre år till, vilket kostar tidningen 100 000 kronor.

- Det betyder ju att pengar vi skulle kunnat använda till verksamheten  går till hyran, de kostar ju att omorganisera och vi försöker ju bli av med den kostnaden, säger Viktoria Harnesk.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista