Karta Bräcke Jämtland
Foto: SVT Design

En hittad död i Bräcke

En död person hittades på torsdagskvällen i en by i Bräcke. Polisen inledde en förundersökning om mord men konstaterade senare att det handlade om en tragisk olycka. 

Larmet kom strax efter klockan 16.30 på torsdagseftermiddagen. Polisen var inledningsvis mycket förtegen kring händelsen.

– En person har anträffats avliden utomhus under oklara omständigheter. Då måste man inleda på någonting och i det här fallet har man valt mord, säger Hans Ängquist, polisens vakthavande befäl.

Han ville inte kommentera ärendet något mera med hänvisning till förundersökningssekretess.

Enligt Östersundsposten ska den avlidne ha hittats på botten av en brunn.

Vid klockan 21.40 bekräftade polisen att den avlidne är en man i 60-årsåldern och att det inte längre finns någon misstanke om mord. 

"Efter teknisk undersökning på platsen samt andra utredningsåtgärder är slutsatsen att det handlar om en tragisk olycka och förundersökningen avslutas", skriver Hans Ängquist i händelserapporten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista