Samisk poesi på post-it

På torsdag startar Bágo - Searvi, Cállid skribent- och författarförening, projektet Post-It poesija. På Post-It-lappar kan alla som vill skriva poesi på samiska, hur långt eller kort man själv vill.

Det enda kravet är att texterna ska vara på samiska. Däremot kan skribenterna strunta i språkregler, stavning och grammatik. Man ska skriva som man tänker och uttrycka sig fritt.

Tanken med projektet är att det ska inspirera människor att uttrycka sig på de samiska språken och samla tankar kring samtiden och den moderna samiska identiteten.

Projektet kommer pågå under Jokkmokksmarknad, men slutar inte i och med att marknaden tar slut. Tanken är att bidragen ska resultera i en framtida poesibok.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista