Haveriplatsen för det kraschade postflyget är bara ett hål i marken. Foto. Marja Påve/ Sameradion & SVT Sápmi
Haveriplatsen för det kraschade postflyget är bara ett hål i marken. Foto. Marja Påve/ Sameradion & SVT Sápmi

Besättningsmännen från det kraschade postflyget identifierade

Rättsmedicinska avdelningen har nu identifierat de två besättningsmännen som befann sig på postflyget som kraschade i Oajevággi natten mot fredag den 8 januari i år. 

Olyckan medförde en rad insatser från olika myndigheter i Sverige. Polisens uppgift har varit att fastställa besättningsmännens identitet och nu har rättsmedicinska avdelningen på Rättsmedicinalverket lyckats fastställa männens identitet. Anhöriga är underrättade.

Jokkmokks kommun har infört ett tillfälligt skoterförbud i området då förundersökning pågår. Området närmast nedslagsplatsen är avspärrad men det kommer att hävas när polisen är klar med sitt arbete. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista