Anders Holmlund
Anders Holmlund, polis i Arjeplog Foto: Beatrice Karlsson/Sveriges Radio.
Árjepluovve/ Arjeplog

Inga spår efter fjällförbrytare

1:24 min

Polisen har fortfarande inga spår efter den så kallade fjällförbrytaren som har brutit sig in i och stulit från flertal stugor i Arjeplogsfjällen.

Anders Holmlund vid Polisen i Arjeplog ska nu inom kort själv ta sig ut i området med helikopter för att leta efter mannen som spridit stor osäkerhet bland stugägare och bofasta i Arjeplogs fjällvärd.

- Jag har pratat med många som haft inbrott och även med boendes efter Silvervägen som uttryckt att det är otryggt om han dyker upp här nånstans, vad gör han då? Det här skapar en väldig otrygghet bland befolkningen säger Anders Holmlund vid polisen i Arjeplog, som om ca två veckor far till området med helikopter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista