Plus i luften men halt på vägarna

Termometern visar plusgrader men för den som ska ge sig ut i trafiken kan det vara riktigt halt. Trafikverket varnar för frosthalka och ishalka i hela norra Sverige under dagen, kvällen och natten.

-Det är väldigt milt i luften med plusgrader längs hela Norrlandskusten. Problemet är att temperaturen på vägbanorna ligger på minussidan och då kan man bli överraskad av halkan, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Under morgontimmarna har det inträffat flera trafikolyckor på grund av halkan. Trafikverket uppmanar alla som ska ut på vägarna att ta det försiktigt.
-Det är väldigt viktigt att alla trafikanter tar hänsyn till väglaget, säger Agneta Eklund, presskommunikatör på Trafikverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista