Ewa Ljungdahl, Gaaltije. Foto: Hanna Nutti /Sameradion & SVT Sápmi
Ewa Ljungdahl, Gaaltije. Foto: Hanna Nutti /Sameradion & SVT Sápmi Foto: Hanna Nutti / Sameradion & SVT Sápmi
Staare/Östersund

Ingwar Åhrén biblioteket öppnat

5:45 min

Stiftelsen Gaaltije har nu öppnat ett bibiliotek till minne av Gaaltijes första verksamhetschef, Ingwar Åhren. Detta har varit möjligt genom att familjen Åhrén har donerat närmare 800 böcker. Ewa Ljungdahl har jobbat med detta och gått igenom alla böcker och tidskrifter.

Det var strax efter jul Kerstin Åhrén, Ingwar Åhréns hustru, ringde Gaaltjie och frågade om de ville ta hand om Ingwar Åhréns alla böcker. Ewa Ljungdahl har jobbat med biblioteket som nu har öppnats.

- Det syns väl i många av böckerna att de har varit Ingwars arbetsmaterial, han har skrivit anteckningar på många ställen, ibland är det ilskna kommentarer och ibland berömmande. Man märker så väldigt väl att böckerna var hans vänner, säger Ewa Ljungdahl.

Ingwar Åhren var Gaaltjies första verksamhetschef. Till minne av honom har stiftelsen öppnat Ingwar Åhréns bibliotek genom alla böcker som getts till Gaaltjie efter hans bortgång. Det är närmare 800 böcker som de har fått från familjen Åhrén. Den femte februari, invigdes biblioteket i Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista