Ekoturismpris till Abisko Fjällstation

STF Abisko Fjällstation har tilldelats Grand Travel Awards Ekoturismpris.
ett pris som för 19:e gången delas ut av Ekoturismföreningen och tidningen Travel News.

STF Abisko Fjällstation är en pigg fjällstation i en av våra äldsta nationalparker, som med stor framgång har skapat nya jobb, lokal utveckling och exportintäkter av norrsken och midnattssol, skriver Svenska Ekoturismföreningeni ett pressbrev.

Motivering löd:

Från problembarn till bäst i klassen. Genom att förädla norrsken och midnattsol har STF Abisko Fjällstation vänt förlust till vinst. Med läcker mat av lokala råvaror, guidade upplevelser och ett vinnande värdskap har fjällstationen inte bara satt Abisko på kartan, utan även Lappland och hela Sverige. På pluskontot ska även bokföras nya jobb och ökad tillgänglighet för tusentals nya besökare i en av Sveriges äldsta nationalpark.

Grattis Helena Runeberg, hennes företrädare och all fantastisk personal som skapat regional utveckling av naturliga reseanledningar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista