Jon Henrik Fjällgren. Foto: Marie-Louise Niia/ Sameradion & SVT Sápmi
Jon Henrik Fjällgren. Foto: Marie-Louise Niia/ Sameradion & SVT Sápmi
Sverige

Melodifestivalen gästas av Jon Henrik Fjällgren

På lördag kommer Jon Henrik Fjällgren återigen att stå på melodifestivalens scen. Den här gången kommer han inte att tävla utan jojka under mellanakten vid deltävlingen i Gävle. 

- Jag fick förfrågan, och ja varför inte. Jag tyckte det var roligt på mellon förra året och det är lite skönt att man inte är den som tävlar för att då känner man så mycket press på sig, säger Jon Henrik Fjällgren till oddasat.se

Han ska framföra sin nya jojk "Vi är starka" på lördag som mellanakt på melodifestivalen.

- Med den jojken vill jag visa att vi som folk, samiskt folk, skulle vara enormt starka om vi höll ihop. För jag tycker vi har splittrats lite grann. Så jag tror att om vi börjar kämpa med varandra så kommer vi klara av framtiden. Jojken är som en, ja den visar ett enat folk, det kommer vi långt med, styrkan liksom, säger Jon Henrik Fjällgren om sin nya jojk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista